Færre sider på et website gavner både miljøet og brugernes oplevelse

Den offentlige sektor i Danmark er langt fremme, når det gælder digitalisering. Men kravet til offentlige organisationer, om at servicere borgerne digitalt, har mange steder ført til store websites, hvor sideantallet bare vokser og vokser. Og det påvirker både brugervenligheden og det miljømæssige aftryk. Derfor er der god grund til at sætte lup på jeres websites samlede størrelse og nedbringe antallet af sider.

Digital bæredygtighed i offentlige organisationer

Offentlige organisationer har et særligt ansvar for at tænke bæredygtighed ind i deres praksis. Med et øget fokus på klimaforandringer og miljømæssige udfordringer er det vigtigt, at det offentlige går forrest med gode eksempler. Og reduktion i antallet af sider på offentlige websites er en måde at gøre det på.

Færre sider kræver mindre serverenergi

Hver gang en hjemmeside indlæses, forbruges serverressourcer, og det kræver energi. Den energi kommer ofte fra fossile brændstoffer. Ved at have færre sider, der skal indlæses, kan mængden af energi, der skal bruges for at drive organisationen website, nedbringes, hvilket bidrager til mindre miljøbelastning.

Brugervenlige websites: Fokus på det vigtigste

Ud over de miljømæssige fordele er der også en række fordele for borgerne når sideantallet reduceres. Et simpelt og strømlinet website er lettere at forstå og navigere rundt i. Komplekse websteder med mange sider kan forvirre og frustrere de besøgende, der kan føle sig overvældede af valgmuligheder og har svært ved at finde den information, de søger. Færre sider på websitet kan resultere i øget brugertilfredshed og større tillid til og brug af organisationens website.

Bedre mobilvenlighed og søgemaskineoptimering

Med den stigende brug af mobile enheder er det afgørende, at websites er mobilevenlige. Færre sider gør det lettere at tilpasse og optimere et websted til mobilbrug, hvilket imødekommer det voksende antal brugere, der foretrækker at bruge deres smartphones og tablets til at få adgang til internettet. Desuden kan et websted med færre, men velstrukturerede og informative sider, lettere indekseres og rangordnes af søgemaskiner som Google. Det kan hjælpe med at øge synligheden og gøre det lettere for borgerne at finde den nødvendige information.

Sidereduktion er en investering i fremtiden

Offentlige organisationer har med sidereduktion en oplagt mulighed for at føre an i arbejdet med at skabe et mere bæredygtigt og brugervenligt internet. Det er en investering i fremtiden. Men færre sider betyder ikke nødvendigvis mindre information. Det handler langt hen ad vejen om at optimere og organisere indholdet, så det er mere effektivt og let tilgængeligt.